Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële olie, je hoort het begrip met regelmaat van de klok langskomen. Maar wat is het eigenlijk? In tegenstelling tot wat vele mensen denken zijn essentiële oliën zoveel meer dan kleine flesjes die heerlijk ruiken. 

Meer dan aroma

Dat essentiële oliën een sterk aroma hebben staat vast, maar er is zo veel meer te ontdekken. Elke plant op deze aarde bestaat namelijk uit kleine bestand deeltjes die je niet met het blote oog kan zien. Ze zitten verborgen in de vruchten, bloemen, schors of in andere delen van de plant. Ze beschermen of ondersteunen de plant. Die bestanddelen worden essentiële oliën genoemd. 

Krachtige werking

Afhankelijk van welke plant je voor je hebt, verschilt de samenstelling. Het is die samenstelling die de specifieke werking van elke plant en dus elke essentiële olie bepaalt. Als je deze bestand deeltjes uit een plant haalt zijn ze zeer geconcentreerd, dat maakt niet alleen hun geur maar ook hun werking zo krachtig. 

De overwogen keuze van Selah Oils

Nu je dit weet zal het je niet verbazen dat de manier en tijd waarop de essentiële olie uit een plant gedestilleerd wordt cruciaal is voor de werking ervan. Het onzorgvuldig destilleren kan de werking van de essentiële olie al tijdens het proces vernietigen. Omdat aandacht voor details en precisie zo belangrijk zijn kiezen we bij Selah Oils om uitsluitend met de betrouwbare oliën van doTerra te werken. Ze zijn 100% natuurlijk en zuiver en je kan elk olieflesje traceren naar de bron. Op die manier garanderen we onszelf en jou als klant van de beste kwaliteit. 

Vorige post Volgende post

1 commentaar

  • Daniel 01:49 PM

    Love how the company is driven by values.

Laat je commentaar achter