Selah voor Tanzania

 

Deze foto namen we afgelopen jaar, net voor de coronacrisis toesloeg en we wereldwijd in lockdown gingen. We waren toen in Tanzania en bezochten projecten van de ontwikkelingsorganisatie Compassion. Het kindje op de foto heet Margereth, gesponsord door mijn zus. Het was fantastisch om cadeautjes van mijn zus rechtstreeks aan haar te kunnen geven. Ik zag met eigen ogen hoe geweldig Compassion samenwerkt met lokale kerken om dit kind een nieuw leven te geven. 

 

In hetzelfde dorp en project wonen nog heel wat andere alleenstaande moeders. Samen met Compassion zijn wij een project gestart om deze vrouwen erin te trainen zelf een inkomen te genereren. Met een aantal mama’s tegelijk krijgen ze les over hoe ze kippen zo lekker en gezond mogelijk kunnen kweken of hoe ze kunnen naaien. Ze worden gestimuleerd om zelf creatief na te denken.  Ze krijgen tips, tricks en ondersteuning in het opzetten van hun zaak en eens die zelfstandig draait begint er een nieuwe groep aan de opleiding. Wij ondersteunen de opstart en opleiding van deze moeders.

 

Wist je dat de kippen van deze vrouwen bekend staan als de lekkerste van de regio? Door hun goed draaiend bedrijfje worden deze families voor goed uit armoede bevrijd. Met elke aankoop die jij bij ons doet investeer je dus niet alleen in  s e l a h  voor jezelf, maar ook voor deze mama’s en hun kinderen.



Vorige post Volgende post

0 commentaar

Laat je commentaar achter