Waarom is de AromaTouch massage techniek met doTERRA oliën stressverlagend?

Drie leuke weetjes over AromaTouch Techniek: 

  • Aanraking is het eerste zintuig dat we ontwikkelen als we worden geboren.
  • De juiste soort aanraking kan de bloeddruk, het cortisolgehalte en de hartslag verlagen.
  • De AromaTouch-techniek maakt gebruik van een lichte, consistente aanraking die een gunstige reactie bij de ontvanger creëert.

Het belang van fysieke aanraking

Fysieke aanraking is net zo belangrijk voor de AromaTouch-techniek als het aroma zelf vanwege het vermogen om het lichaam te kalmeren en mensen bij elkaar te brengen. Hoewel het belangrijkste doel van de techniek is om de oliën aan te brengen en de ontvanger een etherische olie-ervaring te bieden, gaat de AromaTouch-techniek ook over het verbinden met een andere persoon op emotioneel niveau. De verbindingen die zijn ontwikkeld door de AromaTouch-techniek vormen een gevoel van vertrouwen en helpen de ontvanger te ontspannen. 

De volgende bewegingen helpen bij het bereiken van de resultaten die we bij elke stap willen bereiken:

Creëren van een emotionele verbinding 

De AromaTouch-techniek heeft alles te maken met het creëren van een emotionele verbinding en de wetenschap achter die verbinding is even gevalideerd als overtuigend. Communicatie via aanraking is onze eerste vorm van communicatie. We beginnen aanrakingsignalen in de baarmoeder te ontvangen, en dan speelt aanraking een cruciale rol in ouder-kindrelaties voordat verbale communicatie mogelijk is. Het is in wezen het eerste zintuig dat we verwerven en het is verbazingwekkend effectief. In recente studies hebben onderzoekers aangetoond dat emotionele communicatie via aanraking zeer effectief is, bijna net zo effectief als woorden en gezichtssignalen. Aanraking is niet alleen in staat om de toon van emotie over te brengen (of deze nu positief of negatief, intens of subtiel is), maar het kan ook een nauwkeurig onderscheid tussen soorten emoties mogelijk maken. Met stem- en gezichtssignalen kunnen we slechts een of twee positieve signalen identificeren die niet met elkaar worden verward. Onderzoek heeft aangetoond dat aanraking meerdere emoties - liefde, dankbaarheid, sympathie, angst, woede - met verbazingwekkende nauwkeurigheid kan overbrengen. Dit effect is niet alleen beperkt tot dierbaren; een andere studie wees uit dat aanraking emotie bijna net zo effectief overbrengt als het voorkomt tussen vreemden. Hoewel ons begrip van de mechanismen die betrokken zijn bij aanraking en emotionele berichten nog steeds beperkt is, weten we dat het effectiever kan zijn dan zelfs verbale communicatie bij het versterken van bestaande banden en het ontwikkelen van nieuwe.

Anti-stress massage?

Naast de emotionele component kan zachte aanraking ook fysiologische reacties beïnvloeden op manieren die andere communicatie eenvoudigweg niet kan. In tegenstelling tot massage, waarbij krachtige handbewegingen worden gebruikt die gericht zijn op specifieke resultaten (afbraak van spieradhesie, stimulatie van het centrale zenuwstelsel, hulp bij herstel, enz.), heeft de zachtheid van een AromaTouch-techniek een heel ander spectrum aan voordelen. Een zachte aanraking activeert vrijwel onmiddellijk de afgifte van oxytocine (vaak aangeduid als het 'liefdes-' of 'knuffelhormoon'), verlaagt de hartslag en bloeddruk en heeft een gunstige invloed op meerdere andere stressgevoelige systemen. Bovendien ervaart de persoon die het contact initieert over het algemeen dezelfde reactie als de persoon aan de ontvangende kant. In tegenstelling tot een massage, kunnen de voordelen van het geven van een AromaTouch-techniek aan iemand net zo krachtig zijn als het ontvangen ervan.

bron: https://www.doterra.com/US/en/aromatouch-technique-movements-page 

Gratis training Aromatouch Technique? Klik hier voor alle informatie.

Vorige post Volgende post

0 commentaar

Laat je commentaar achter